Назначена е по постоянен договор
Здравейте, искам съвет . Ситуацията е следната колежка е назначена  във фирма за да може да ползва майчинство до навършване на 2 години на детето . След това ще бъде пусната в полагащия се годишен отпуск. Та въпроса е следния - Как трябва да и бъде прекратен договора? За да може да се запише в бюрото по труда,че да може да ползва пълна борса. А не 4 месеца  която е по взаимно  съгласие понеже от последната  регистрация  в бюрото по труда са минали  3 години. Благодаря предварително.
Здравейте, искам да запитам за една моя приятелка която е украйнка. Тя е омъжена за българин от 2 години в момента е бремена в 5 месец. Има работени 2 години в Украйна и за сега 5 месеца в България. В момента в България все още не може да си плаща здр. сигуровки. Терминът и е определен за края на м. януари 2017. Ако продължи да я водят на работа имали възможност да излезе в пълно майчинсто или 1 година която дават на неосигурените и какво трябва да направи. Благодаря предварително.
Здравейте, бих искала съвет. Бременна съм в 6 месец и от 9 месеца съм безработна ще ме назначават във фирма. И изскам да знам дали мога след като ме назначат да  ползвам болнични преди 45 до термина или трябва да имам някакъв стаж във фирмата и какъв е минималния.